Hei, jeg er Siri ...

Visjon

"Mitt mål er å inspirere og instruere andre til å nå sine mål. Jeg vil følge deg - steg for steg - slik at du kan bli så god du ønsker å bli innen mine ekspertområder: Langrenn, løping, padling og gründervirksomhet." Siri Halle. Grunnlegger av Learn2.

Ung skiløper

1987 - 1994

Siri Halle og Thomas Alsgaard ble junior-verdensmestre i 1991. Begge omtales som de nye stortalentene med lysende framtid. Siri valgte likevel å gi seg allerede 22 år gammel.

Siri Halle opplevde idretten på godt og vondt. Idrettsglede og suksess, men også idrettens skyggesider.

Da det ble umulig å fortsette dro hun ut i den store verden, lot skisporten bak seg og opplevde mye nytt i livet.

Ut i den store verden

1994 - 1998

Ambisjonene var ikke mindre da Siri valgte å satse på studier, men iveren etter å få mer ut av livet var større nå som hun ikke lenger skulle bli verdensmester på ski.

Hun studerte entreprenørskap og design i USA (Bachelor of Science), med et halvt års utvekslingsprogram i Seoul i Sør-Korea. Så bar det videre til masterstudier i økonomi i Kenya og Mexico de neste årene, før hun avsluttet siviløkonomstudiene i USA med en 2-årig MBA.

 

Accenture - teknologi og opplæring

1998 - 2001

Som konsulent i Accenture fikk jeg gleden av å være opplæringsansvarlig for større IT-prosjekter. I 1998 lagde jeg digitale opplæringsprogrammer for Telenor. Formatet het den gangen CD ROM. Spiren til en 

Sporet fanger

1998 - 1999

Jeg skrev som terapi først. Idretten innhentet meg i tankene. Det var brutalt å gi opp drømmen om å bli best i verden på ski. Så leste jeg hva jeg hadde skrevet og tenkte: Dette er noe jeg kan dele med utøvere og foreldre, slik at de forstår hva toppidrett også er.

Men jeg ante ikke at det skulle få slik medieoppmerksomhet som boken faktisk fikk. To uker med etterfølgende debatter. Jeg tror jeg gjorde idretten litt bedre.

Norad - opplæring og bistand

2001 - 2007

Jeg likte å skape opplærings-produkter og holde kurs. Det fortsatte jeg med i min neste jobb - i Norad.

Her fikk jeg også anledning til å kombinere det med å jobbe for mer effektiv bruk av våre bistandsmidler, og være med å bekjempe fattigdom. 

Selv om jeg jobbet i Norad i mange år, så kunne jeg ikke se hvordan det jeg gjorde på kontoret i Oslo faktisk bidro til redusert fattigdom i landene i Sør. Det var frustrerende.

Jeg var fagforeningsleder i en stor omstillingsprosess i Norad og UD. Det engasjerte meg mer - for første gang i min yrkeskarrieére opplevde jeg at mitt bidrag var viktig for andre.

Norad tilbyr i 2004 et røykeavvenningskurs til sine ansatte røykere. Det ble en ny start for meg. Jeg stompet røyken og begynte så smått å trene igjen - etter 10 år fullstendig uten trening.

Comeback på ski - 12 år etter

2005 - 2007

Det var rart å være i gang igjen med trening etter så mange år. I halvannet år trente jeg jevnlig ved siden av jobb - uten mål - bare nøt det å være i form igjen etter så mange år.

Så - våren 2005 - fikk jeg det for meg at jeg hadde lyst til å satse på OL i Torino året etter. Det var knapt noen som trodde det var mulig, men jeg så for meg at jeg gikk enormt fort og gikk på med dødsforakt.

I OL-sesongen var jeg egentlig god nok for OL, ettersom jeg var 3. beste norske sprinter hele sesongen. Jeg gikk fort nok selv om jeg ikke fikk være med OL-troppen.

Det var helt rått å være med å kjempe i verdenstoppen igjen etter så mange år.

Bildet er fra verdenscupen i Davos uken før OL. Der ble jeg nr. 14.

UD - utenriksstasjoner

2003 - 2006 - 2007

Jeg har jobbet ved disse utenriksstasjonene:

Ambassaden i Malawi, ambassaden i Pakistan og det norske Representasjonskontoret i Palestina.

Jeg jobbet med bistand og utvikling ved alle de tre stasjonene.

Jeg har hatt stor glede av disse oppholdene ettersom jeg stortrives med å etablere meg i nye kulturer.

Bildet er fra et besøk hos familien til min sjåfør da jeg jobbet i Islamabad.

Sangstjerne i Pakistan

2007

Da jeg jobbet for UD i Pakistan - samtidig som jeg samme året konkurrerte i verdenscup for Norge i langrenn. Jeg prøvde å trene før og etter jobb, men så kom unntakstilstanden og det ble umulig, så jeg ville heller gjøre noe annet ved siden av jobben.

Jeg ville bli sanger. Jeg tok timer hver dag, komponerte tekster, mitt band (sjåføren på ambassaden og hans venn) komponerte musikken, vi var i studio og vi ble en sukses!

Jeg ble gjenkjent i butikker og på gaten, som sangstjerne! Veldig uvant. Alt dette kom i stand mye takket være en tilværelse der det ikke var noen "Jantelov". Det var bare "å gjøre det!"

Arbeidsledig - tøff tid - ny spire

2008. Finanskrise i Norge.

Etter oppdraget i Islamabad i Pakistan ventet en spennende ny jobb - som seniorrådgiver i et stort og anerkjent mediebyrå. Jobben fikk jeg allerede før jeg dro til Pakistan - et halvt år tidligere.

Problemet var at Finanskrisen inntraff i mellomtiden. Jeg ble overflødig i den nye jobben, allerede før jeg fikk begynt, og ble arbeidsledig. Det ble en tøff tid, men jeg ville vende den om til noe positivt.

Det var nemlig da jeg startet skiskolen Learn2Ski, som ble starten på et eventyr.

Eventyret Learn2

2008 -

Jeg ville starte opp noe som jeg brant for og noe som jeg kunne godt. Det var opplæring og det var langrenn. Da kombinerte jeg de to og skapte skiskolen Learn2Ski.

Jeg etablerte et konsept som fungerte og markedsføring som nådde ut. Nå kunne jeg nå ut til andre idretter som ikke var snøavhengig.

Utover kurs-konseptene utendørs har jeg laget ulike materialer som kunne gi verdi for kunden, holde firmaet mitt i tet og utvikle meg som gründer. Blant annet skrev jeg bøker utgitt ved Cappelen Damm forlag.

Jeg ville hele tiden følge med på det siste og utvikle produkter i nye formater som DVD'er, apper, e-bok og en rekke online kurs.

Mamma

2013 -

Sommeren 2013 startet et nytt liv for meg. Jeg ble mor til Ranik. Det er det mest fantastiske som har hendt i mitt liv.

Og en flat coated retriever som passer godt på oss ❤️

Jeg brenner for å spre idrettsglede og det er jobben min - sammen med mange gode venner fra skifamilien. 

Learn2 Academy

Jeg vil gjerne hjelpe gründere til å lykkes med sin virksomhet på nett. Alt jeg har lært over snart 10 år vet jeg kan bidra til at kan ta syvmilsteg på vei til suksess. 

Jeg vil være praktisk, men også inspirerende.

Hver dag jobber jeg for å bli bedre som gründer. Jeg stortrives som gründer og vil ikke bytte det bort for noe. 

Å være gründer gir meg mulighet til å leve den livsstilen jeg ønsker, jobbe med det jeg elsker og hvor mye jeg ønsker.

Jeg har et online-kurs for nyetablerere - med start hver høst.