Forfatteren - bistandsarbeideren - fagforeningslederen - skiløperen - gründeren - mamma til to livlige gutter

 

Hei, jeg er Siri...

Jeg vokste opp på Jar, rett utenfor Oslo. Etter mange år i Oslo flyttet jeg tilbake til Jar for noen få år siden, til gamle trakter, like ved mine foreldre og min søster og hennes familie. Her bor jeg med min egen lille familie, som alenemor med mine to sønner på 2 og 10 år.

Det jeg er litt kjent for er som forfatter og som skiløper. Jeg var på landslaget i ung alder etter to gull i junior-VM i 1991. Etter mange spennende år utenfor idretten gjorde jeg comeback i 2006 og var tilbake i verdenstoppen i sprint. I mellomtiden studerte jeg i USA, Korea, Kenya og Mexico. Min første jobb etter studiene var 3 år i Accenture, så kom min første bok "Sporet fanger", før jeg begynte med bistand i Norad. I Norad jobbet jeg i nesten 10 år med bistand, blant annet i Malawi, Palestina og Pakistan. Der ble jeg i en årrekke valgt som fagforeningsleder for ansatte i Norad. Det var fint å jobbe med å bekjempe fattigdom, og å hjelpe kollegaer gjennom omstillinger.

Å være tilbake i skimiljøet var som et eventyr. Jeg hadde savnet det i et liv så langt unna den toppidrettstilværelsen og skivennene var spredt over alt. Comebacket som virket umulig var mulig. Herlig var det å fly på ski og herlig å være tilbake i miljøet, og kjenne seg så velkommen tilbake etter så mange år, og etter en så åpen og ærlig fortelling i boken "Sporet fanger".

Etter comebacket på ski startet jeg skiskole, i starten ved siden av jobben i Norad, sammen med skivenner fra skimiljøet. Etter et par veldige hektiske etablerings-år i 2009-2010, har det vært så gøy. Det har også vært fleksibelt å være egen sjef og kunne jobbe hjemmefra, med korte dager utenom skisesongen, kontakt med skivenner og masse tid til mine sønner. 

Nå er det min kollega Petter som er daglig leder. Jeg er medhjelper.

Siden 2013 har jeg levd den livsstilen jeg drømte om da jeg sto på de veldig de første årene som gründer, nemlig en fremtid med masse tid til å leve og det jeg også drømte om - å få barn og være mye med dem!

Ikke si at du ikke kan - for du kan alltid finne ut av det"

Siri Halle

 

"Våg å starte før du er helt klar"

Siri Halle - hos Lindmo

Forfatteren Halle

Forfatteren Halle

Sporet fanger - en annerledes idrettshistorie. Utgitt ved Aschehoug forlag i 1999. Om Halles skikarriere på 80-tallet og skjebnene hun møter underveis. Se under.

Boken skapte stor medie-oppmerksomhet da den ble utgitt og vedvarende debatt.

Senere har jeg utgitt to fagbøker om langrenn ved Cappelen Damm forlag i 2011 og 2012, sammen med skivenninnen Vibeke Skofterud og trenerlegenden Inge Bråten. De var begge legender i skisporten og har gått bort så alt for tidlig. De minnes som to herlige mennesker.

Bøker

Sporet fanger
En annerledes idrettsbok

Dette er en bok om idrettsglede og suksess, forfatteren ble juniorverdensmester i langrenn. Men det er også en bok om seierens pris, om press og motsetninger, om stridende ambisjoner, en innenfrabok fra et miljø som er langt mer fylt og sammensatt enn vi utenfor ser og forstår, et miljø for stor innsats, store gevinster, og store tap. Og hovedpersonene er unge mennesker.

Forlag: Aschehoug

Les mer

Lær klassisk langrenn

Vibeke Skofterud viser god skiteknikk. Deltagere viser typiske feil. Siri Halle forklarer og illustrerer. 

Teknikktrening i alle klassisk-teknikkene: staking, diagonalgang, dobbelttak med fraspark og utfor. 

Skitrening og treningsprogram for et helt år

Forlag: Cappelen Damm

Les mer

Lær skøyting

Denne boken røper hva som skal til for å bli god til å skøyte. Teknikktrening i alle skøyteteknikkene, trening rettet mot å bli god i skøyting og treningsprogram. Passer for mosjonister på alle nivåer.

Eneste bok om skøyting på markedet.

Forlag: Cappelen Damm

Les mer

Online-kurs i Learn2-idrettene

Online-kurs i langrenn

En rekke online-kurs i langrenn. Her kan du velge mellom kurs i klassisk, skøyting, treningslære og smørekurs.

LES MER

Online-kurs i løping

Lær vedvarende god løpeteknikk. Du vil lære teknikken og hjelpeøvelser av Siri. Norges beste maraton-løper Marthe Katrine Myhre vil gi deg de beste treningsrådene for å bli en god løper på lengre distanser. Folake Akinyemi gir deg tips til hvordan du kan bli en rask løper.

LES MER

Malerier

Malerier

 

Vil du se noen av mine tegninger og malerier? Klikk linken under. Jeg har god glede av å tegne og male. Takket være tid med min sønn, kommer også tiden til blyant og pensel.

Les mer
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.